Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

En verden av bøker.
Handlekurv
1532
ISBN: 9788244200189
Utgivelsesår: 2006
Status: I salg
Sideantall: 220
Innbinding: ib
Oversatt av: Geir Uthaug
ISBN: 9788244200189
Pris:
299.00
Førpris: 399.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Den illustrerte lengdegraden

Den utrolige historien om klokkemakeren John Harrison som på 1700-tallet viet sitt liv til å konstruere en klokke som kunne vise nøyaktig tid til sjøs - og slik finne både bredde- og lengdegraden. Er også en nydelig kunst- og gavebok.
 

Den illustrerte Lengdegraden er den utrolige historien om den engelske klokkemakeren John Harrison, som fra midten av 1700-tallet viet sitt liv til å konstruere en skipsklokke som kunne ta nøyaktig tid til sjøs. I mange hundre år hadde sjøfarende funnet breddegraden ved hjelp av sol- og stjernevinkler, men lengdegraden forble en hemmelighet så lenge en ikke kunne finne korrekt lokal tid, relatert til middeltiden(GMT). Det var dette Harrison ville - og klarte - med sine fantastiske urverk.

Boken er vakkert illustrert og fascinerende lesning. For alle som interesserer seg for sjøfart og navigasjon, klokker og vitenskapshistorie. Den illustrerte Lengegraden er utgitt på en rekke språk, og har vakt stor oppmerksomhet både for innhold og design.

Sobel er prisbelønt forskningsjournalist i New York Times, Andrewes er konservator ved Harvard University Museum.

Presse


"Dava Sobel er i klasse med Carl Sagen, Isaac Asimov og Arthur C. Clarke når det gjelder å formidle teknikk og vitenskap, men først og fremst (er) dette en fantastisk historie."
- Jon Winge (i forordet)

"Et nesten perfekt stykke skrivekunst og en fantastisk historie, en helt ekstraordinær bok."
- Washington Post Book World

"Enormous care has been devoted to the illustrations and captions. Readers will finish this book considerably more educated about geography and navigation."
--
USA Today