
Sjømenn i krig (pocket)
Denne boken handler om 29 krigsseilerne, hva de opplevde og hvordan de taklet storm og kulde, konvoitrafikk og konstant trussel fra tyske fly og u-båter.
Ved krigsutbruddet 9. april 1940 var Norge en av verdens største sjøfartsnasjoner, med over 30 000 sjøfolk spredt på 1000 skip i fart over hele kloden. Denne boken handler om 29 krigsseilerne, hva de opplevde og hvordan de den gang og i ettertid taklet det de gjennomlevde i storm og kulde, i konvoitrafikk og under konstant trussel om å bli truffet av dødbringende torpedoer fra tyske ubåter. Men det er også en beretning som belyser hvor skammelig det norske samfunnet behandlet de hjemvendt krigsseilerne i årene som fulgte.
Aage A. Wilhelmsen har som kulturperson og sørlandspatriot fått fram historiene til folk i sitt lokalmiljø. Det har resultert i en nær og personlig dokumentar fra en tidsperiode som frembragte både ære og vannære. Samtidig utgjør disse 29 portrettene et tverrsnitt av tusenvis av norske krigsseilere og deres opplevelser i krig og etterkrigstid, over hele landet.